4 εποχές

4 εποχές = 12 μήνες

…Και δίχως αιτία ακριβή, απλώς με μια καλή αφορμή, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τις 4 εποχές. Στο κάτω – κάτω, είπαμε, οποιαδήποτε εποχή και να το αποφασίζαμε, μέσα θα πέφταμε. Μέσα σε κάποια εποχή. Παράταιροι δεν θα είμασταν…

Την ιδέα την πέταξαν δυο φίλες της Νέας Θάλπης κι αυτή βρήκε κι έπεσε επάνω στο τραπέζι, μαζί με διάφορα υλικά. Χαρτιά σε διάφορα χρώματα, κοχύλια από διάφορες θάλασσες, φύλλα από διάφορους θάμνους, μπογιές διάφορες, χρυσόσκονη, ασημόσκονη, αστερόσκονη, ιδέες. Ιδέα!

Τι χαρακτηρίζει την κάθε εποχή; Οι μήνες της. Τί χαρακτηρίζει τον κάθε μήνα; Τα χαρακτηριστικά του. Αυτά θα του βάλουμε. Έτσι θα τον φτιάξουμε. Παράλληλα, θα τον τραγουδάμε κιόλας και θα τον κανακεύουμε. Πρώτη φωνή η Χρυσάνθη μας, που ανέσυρε ποιήματα  για τους μήνες, μέσα από το παλιό, μεγάλο μπαούλο της παιδικής της ηλικίας.

  • Γενάρης το χρόνο γεννά κι αρχινά, με πάγους και χιόνια στα κρύα βουνά.
  • Φλεβάρης τον πάγο όπου βρει και το χιόνι, τα βρέχει, τα λιάζει, τα σπάει, τα λιώνει.
  • Ο Μάρτης με ψεύτρα απαντά αντηλιά κι ανθίζει και καίει καμιά αμυγδαλιά.
  • Απρίλης ξυπνά των παλιών τα τραγούδια και ντύνει τη χώρα μ’ ανθούς και λουλούδια.

…και κάπου εκεί σωπάσαμε. Δεν είπαμε άλλα. Λίγο επειδή η υγρασία του μπαούλου με τα χρόνια κατέστρεψε κάποια στιχάκια και λίγο επειδή είχαμε ήδη φτάσει στο Μάιο και έξω έχουμε ήδη φτάσει στο Μάιο και είναι ο Μάιος ποιητικός και λίγο απ’ τα λουλούδια, λίγο απ’ τα πουλιά, τραγουδιέται από μόνος του…

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Πατήστε τα buttons των εποχών παρακάτω για να δείτε τις φωτογραφίες μας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK