head_new_syxnes_erotiseis

Συχνές Ερωτήσεις

null

Στη «Νέα Θάλπη» μπορούμε από κοντά να σας λύσουμε όλους τους δισταγμούς και να απαντήσουμε σε όλες τις ερώτησεις και απορίες σας.

Το πρώτο βήμα είναι πάντα δύσκολο. Όταν πάτε για πρώτη φορά το παιδί σας στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο ή σε μια κατασκήνωση, ή όταν περνάει σε μια σχολή στην επαρχία ή στο εξωτερικό κυριεύεστε από ανασφάλεια και εγείρονται ερωτήματα στο μυαλό σας, μολονότι το εμπιστεύεστε στα χέρια ειδικών επαγγελματιών. Συνήθως υπερβαίνετε τελικά τους αρχικούς σας ενδοιασμούς και το αποχωρίζεστε, γιατί προσβλέπετε στα οφέλη που θα λάβει το παιδί σας κατά το εξελικτικό αυτό στάδιο της ζωής του.

Έτσι και σε αυτή τη φάση της ζωής σας που αναζητάτε τη βέλτιστη λύση για τον ηλικιωμένο συγγενή σας πρέπει να τον εμπιστευτείτε σε ειδικούς επαγγελματίες.

Στην ενότητα αυτή δίνουμε απαντήσεις σε κάποιες συχνές ανησυχίες σας:

Δεν υπάρχουν χρυσοί κανόνες, ούτε στατιστικά μοντέλα. Στη «Νέα Θάλπη» αντιμετωπίζουμε κάθε φιλοξενούμενο εξατομικευμένα. Κάθε άνθρωπος ανάλογα με τη βιογραφία, το χαρακτήρα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, χρειάζεται διαφορετικό χρόνο. Άλλοι προσαρμόζονται γρήγορα, άλλοι πάλι όχι.

Ο δικός σας ρόλος είναι καταλυτικός στην επιτυχημένη προσαρμογή του.

Μαζί θα συνεργαστούμε για να το επιτύχουμε.

Στη «Νέα Θάλπη» το διευρυμένο ωράριο του επισκεπτηρίου, σας επιτρέπει να έρχεστε όποτε θέλετε από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.. Η συχνότητα εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάθεση, το χρόνο  και τις προσωπικές αντοχές σας.

Έρθετε, δεν έρθετε να είστε σίγουροι ότι η φροντίδα που θα λάβει θα είναι η καλύτερη δυνατή. Εσείς μπορείτε να οργανώσετε έτσι τη ζωή σας, ώστε να περνάτε μαζί με τον δικό σας άνθρωπο τον ποιοτικό χρόνο που αξίζει και στους δυο σας.

Είστε αναντικατάστατοι ο ένας για τον άλλο. Δημιουργήστε κοινές αναμνήσεις εορτάζοντας μαζί του στο χώρο μας τα γενέθλιά του, συμμετέχοντας στις γιορτές μας ή απλά πίνοντας μαζί ένα ζεστό καφέ.

Η «Νέα Θάλπη» γίνεται μέρος της οικογένειάς σας, αλλά δεν σας υποκαθιστά.

Ανάλογα με την σωματική και νοητική κατάσταση της υγείας του ανθρώπου σας, μπορείτε να έρχεστε να τον παίρνετε και να πηγαίνετε βόλτα, να εορτάζετε στο σπίτι σας μαζί Χριστούγεννα και Πάσχα.

Σε συνεννόηση μαζί μας μπορείτε να προγραμματίσετε ότι θέλετε.

Στη «Νέα Θάλπη» γνωρίζουμε την ανησυχία σας. Η απόσταση διογκώνει πάντα τα προβλήματα. Από μακριά νιώθετε ανήμποροι να βοηθήσετε ή να ελέγξετε κάπως την κατάσταση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε διπλή ευθύνη. Πέρα από την φροντίδα και τη ψυχοκοινωνική δραστηριοποίηση μπορούμε να σας βοηθήσουμε και σε πρακτικά θέματα που ίσως προκύψουν, π.χ. απογραφή ασφαλισμένου, σχέσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία κ.α. Σε περίπτωση ανάγκης, εάν χρειαστεί διακομιδή στο νοσοκομείο, θα το διαχειριστούμε και αυτό εμείς.

Μέσω Skype μπορείτε δε να επικοινωνείτε καθημερινά με τον άνθρωπό σας.

Στη «Νέα Θάλπη» έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε τέτοια διλήμματα ανάλογα με τη σωματική και νοητική κατάσταση της υγείας του ατόμου που θα κληθούμε να φροντίσουμε.

Μαζί θα συνεργαστούμε για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο.

Κάθε νέος φιλοξενούμενος κουβαλά και μια ιστορία, μια ολόκληρη βιογραφία. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στη «Νέα Θάλπη». Μαζί θα γράψουμε το σενάριο και θα σκηνοθετήσουμε την καθημερινότητα.