head_new_provlimatismoi

Προβληματισμοί

null

Δύσκολες οι αλλαγές στη ζωή μας και όχι πάντα ευπρόσδεχτες! Τέτοια φαντάζει να είναι και η απόφαση για την εισαγωγή ενός συγγενικού σας προσώπου στη Μονάδα μας. Η αγωνία, οι τύψεις, ο πανικός, οι ενοχές, σας εμποδίζουν να επιλέξετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς και τον άνθρωπό σας. Συσκοτίζουν το νου σας, σας αποδιοργανώνουν. Βιώνετε μια αμφιθυμία, μια αμφιταλάντευση για το τι πρέπει να πράξετε τελικά. Ατελείωτα μπρος πίσω με το συναίσθημα να επικρατεί σχεδόν πάντα της λογικής σας.

Γενιές ολόκληρες μπολιάστηκαν με αρνητικά στερεότυπα εναντίον των Γηροκομείων, των Οίκων Ευγηρίας – κατ’ ευφημισμόν των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ακόμα και σήμερα επικρατούν λανθασμένες αντιλήψεις, στρεβλές παρωχημένες πεποιθήσεις που αγγίζουν τα όρια της κοινωνικής κατακραυγής.

Πέρασαν αυτές οι εποχές. Η Φροντίδα των ηλικιωμένων αποτελεί αναγνωρισμένη αυτοτελή επιστήμη παγκοσμίως και πρέπει να ασκείται από Επαγγελματίες, όπως γίνεται στη «Νέα Θάλπη Φροντίδα & Αποθεραπεία».

Είναι καιρός να καταρρίψουμε κάποιους μύθους:

Η «Νέα Θάλπη» δεν έχει καμία σχέση με τις δομές του παρελθόντος, με τα πτωχοκομεία-γηροκομεία του άλλοτε.

Η Μονάδα μας εκτείνεται σε σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και εγγυάται άριστες συνθήκες ποιοτικής διαβίωσης.

Είναι ένα ξενοδοχείο φροντίδας...

Ακόμα και να λάβετε τη σωστή απόφαση να έρθετε στη «Νέα Θάλπη» θα υπάρξουν κάποιοι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί που ίσως σας αποθαρρύνουν.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τις περισσότερες φορές ένας λαμβάνει τη δύσκολη απόφαση, ένας συνεισφέρει οικονομικά, ψυχικά και «τραβάει το λούκι», ένας επενδύει χρόνο και «αποδιοργανώνει τη ζωή του» και όλοι οι άλλοι εκ του ασφαλούς ασκούν κριτική.

Ξεπεράστε το… και επικεντρωθείτε στο καλό το δικό σας και του ανθρώπου σας.

Στη «Νέα Θάλπη» θα ξεκουραστείτε και εσείς και ο άνθρωπός σας θα ζήσει με αξιοπρέπεια.  Η φροντίδα ενός ηλικιωμένου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Η άγνοια και ο ερασιτεχνισμός οδηγούν πολλές φορές σε παραλήψεις και λάθη. Παραχωρήσεις και «χατίρια» που μπορεί να γίνουν εξαιτίας της συναισθηματικής σας εμπλοκής, άθελά σας, μπορεί να αποβούν και αυτά μοιραία.

Καλύτερα να γίνεται εσείς οι «κακοί» προς όφελός του, παρά να οδηγηθεί ο άνθρωπός σας πολύ πιο γρήγορα λόγω λανθασμένων χειρισμών στο σημείο που «δε θα καταλαβαίνει». Τότε θα είναι πια πολύ αργά.

Ο μύθος «πως είναι καλύτερα στο σπίτι του» αποκλεισμένος όμως από ερεθίσματα, μέσα στη μοναξιά και μακριά από κάθε μορφή κοινωνικοποίησης μπορεί να αποβεί επιζήμιος. 

Στη Νέα Θάλπη προσφέρουμε πολλά περισσότερα από την απλή σωματική φροντίδα και ένα «πιάτο φαγητό». Αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο ως ολότητα – στοχεύοντας στην εξασφάλιση της ψυχικής, σωματικής και νοητικής υγείας του. Μην υποτιμάτε τις ανάγκες ενός ηλικιωμένου ανθρώπου.

Σκεφτείτε εσείς τι θα θέλατε για τον εαυτό σας.

Πώς μπορεί μια γυναίκα που εργάζεται συνήθως 144 ώρες την εβδομάδα με ένα ρεπό κάθε Κυριακή, που τις περισσότερες φορές δε γνωρίζει ελληνικά για να επικοινωνήσει επαρκώς και δεν έχει ανάλογες γνώσεις για να διαχειριστεί έκτακτες καταστάσεις υγείας να αναλάβει την φροντίδα του αγαπημένου σας ανθρώπου; Πώς θα αποδώσει στη δουλειά της;

Πώς μπορείτε να την εμπιστευτείτε, αφού μπορεί να είναι ακατάλληλη και μπορεί να σας αφήσει ανά πάσα στιγμή; Πώς θα βάλετε στο σπίτι σας έναν ξένο άνθρωπο;  Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι ο άνθρωπός σας παραμένει μόνος του μέσα «σε τέσσερις τοίχους με μια χαζοτηλεόραση να παίζει αδιάφορα» χωρίς δυνατότητες κοινωνικοποίησης.

Το φτηνό αποδεικνύεται τις περισσότερες φορές ακριβό. Η μοναξιά είναι ο χειρότερος εχθρός.

Στη «Νέα Θάλπη» γινόμαστε οι έμπιστοι συνεργάτες σας. Δεν είμαστε ανταγωνιστές σας. Είμαστε σύμμαχοι σας έχοντας κάθε έννομο συμφέρον να κάνουμε σωστά και με επαγγελματισμό το λειτούργημά μας.

Πολλές φορές η εγωιστική αγάπη, σας τυφλώνει και σας εμποδίζει να αναγνωρίσετε τα όριά σας. Για να εμπιστευτείτε τον άνθρωπό σας κοντά μας, σίγουρα τον αγαπάτε πάρα πολύ.

Μαζί, με μυαλό και καρδιά θα φτάσουμε στον κοινό μας στόχο: να είναι ο άνθρωπός σας λειτουργικός, ασφαλής και χαρούμενος όσο μπορεί με ότι εναπομείνασες δυνάμεις και ικανότητες έχει.

Στη «Νέα Θάλπη» σας εγγυόμαστε ότι η σχέση σας με τον αγαπημένο σας άνθρωπο θα ανακτήσει την ισορροπία της.  Η σωματική κούραση και η ψυχική καταπόνηση κατά την φροντίδα του ανθρώπου σας στο σπίτι φθείρει την υγεία σας και δοκιμάζει τις αντοχές σας.

Προστατεύστε τον εαυτό σας και τον άνθρωπό σας. Καθημερινές εντάσεις, αγανάκτηση και απόγνωση δηλητηριάζουν τη μεταξύ σας σχέση. Οι αντικειμενικές ψυχοφθόρες συνθήκες που βιώνετε δε σας αφήνουν να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί του.

Κοντά μας θα μπορέσετε πάλι να χαμογελάσατε, αφού εμείς υπεύθυνα θα αναλάβουμε όλα τα βάρη της καθημερινής του φροντίδας.

Εάν οι παραπάνω σκέψεις και αναστολές περνάνε από το μυαλό σας, σκεφτείτε ψύχραιμα και λογικά με υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό σας, στην οικογένειά σας που σίγουρα συμπάσχει και στον άνθρωπό σας, που δικαιούται την καλύτερη δυνατή φροντίδα.