Ιακωβάκης Αλέξανδρος


Portfolio Description

Αλέξανδρος Ιακωβάκης

"Το έργο δημιουργήθηκε στο χέρι σε Α3 με μαρκαδοράκια, εκολίνες και πινέλα. Έχοντας έντονα ζωηρά χρώματα και απλά κειμενάκια, με παιδικό ύφος, παρουσιάζει τον εγγονό με τον παππού του, τον οδηγό, να ξεκινάνε από τον ορίζοντα του ταξιδιού τους έχοντας περάσει τα απαραίτητα στάδια για την εξασφάλιση της ασφαλούς οδήγησης του παππού.

Έτσι λοιπόν ξεκινάμε από την κορυφή όπου, βρίσκεται η γιατρός η οποία έχει κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αξιολογεί την υγεία του παππού, προχωράμε σε ένα φρεσκάρισμα των σημάτων από τον δάσκαλο οδήγησης και τέλος, ο πολιτικός μηχανικός και ο μηχανικός αυτοκινήτων επιβεβαιώνουν αντίστοιχα την άρτια κατάσταση του δρόμου και του αμαξιού -το οποίο αμάξι παρεμπιπτόντως φέρει ίδια ηλικία με τον παππού κρίνοντας από το ίδιο…μουστάκι τους!"

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Αλέξανδρος Ιακωβάκης

Ο Αλέξανδρος Ιακωβάκης γεννήθηκε το 1989 στη Νέα Σμύρνη. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας από το 2016. Προσπάθησε να ξεφύγει από τον τομέα του προγραμματισμού πηγαίνοντας προς το Photoshop, κάνοντας τον γραφίστα. Έχοντας από μικρός έφεση στη ζωγραφική και στο σκίτσο επανήλθε σε αυτά το έτος 2017-2018 ολοκληρώνοντας το μονοετές Τμήμα Σκίτσου Αρχάριων στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης. Η σάτιρα και η γελοιογραφία μονοπωλούν το ενδιαφέρον του καθώς συνήθως αποτυπώνουν σοφά, κυνικά ή και παιχνιδιάρικα την πραγματικότητα. Στα άλλα του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η γυμναστική, τα ταξίδια και η  ανάγνωση βιβλίων φιλοσοφίας και ψυχολογίας,  για την περαιτέρω εξερεύνηση και κατανόηση του ανθρώπου.

Ψηφίστε αυτή την εικόνα