ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: (ανεξαρτήτως χρονιάς: 23/08–22/09)

ΠΑΡΘΕΝΟΣ, Ζώδια, Νέα Θάλπη
Θέλεις να δεις τον Παρθένο από κοντά; (με προσοχή, κεντραρισμένα…)

Τί κάνει ένας Παρθένος όταν γεράσει; Τακτοποιεί. Δε θέλει ερώτημα το τι τακτοποιεί. Τί δηλαδή, όλα σε τάξη είναι και δεν χρειάζεται η δική του παρέμβαση, αυτό λέτε; Το κάδρο είναι ίσιο; Το συρτάρι έκλεισε καλά ή  χάσκει μισό χιλιοστό; Οι κάλτσες είναι τοποθετημένες σε ζευγάρια; Ναι; Στοιχισμένες ανά χρώμα είναι; Όχι. Άρα, να τι κάνει ο Παρθένος. Συνεχίζει τον αδιάκοπο αγώνα που ξεκίνησε από τη στιγμή που γεννήθηκε. Όχι, δεν έκλαιγε επειδή ήθελε γάλα, τότε. Επειδή κάποιος ανεύθυνος πήγε κι άφησε στραβά την κουδουνίστρα, έκλαιγε, αλλά δεν τον καταλάβαινε τότε κανείς.

Σάμπως τον καταλαβαίνει τώρα… Τόσοι εργαζόμενοι, τόσοι φιλοξενούμενοι, τόσοι επισκέπτες στη Νέα Θάλπη κι ένας δε βρέθηκε να του αποδώσει δίκιο. Όλοι για υποχόνδριο τον έχουν, για σχολαστικό και για ιδιότροπο. Τι, επειδή ξαναστρώνει τα σεντόνια μόλις φύγει η κυρία που τα έστρωσε; Ήταν στρώσιμο αυτό; Καλά από πάνω, από πάνω όλα καλά δείχνουν, από κάτω όμως; Το έφερε συμμετρικά το σεντόνι στα σανίδια ή κουβάρι όπως να’ ναι και να κρέμεται; Αυτό λέμε. Αυτό τακτοποιεί.

Πριν λάβει την απόφασή να φιλοξενηθεί στη Νέα Θάλπη έβαλε ντετέκτιβ, άνθρωπο δικό του, έμπιστο, Παρθένο, να παρακολουθεί για να μάθει. Να εξακριβώσει. Είναι καθαρά; Είναι νοικοκυρεμένα; Τάξη υπάρχει; Απόθεμα Dettol ικανό;  Σιγουρεύτηκε για όλα και προσέγγισε τον Ιδιοκτήτη για τις λεπτομέρειες. «Μπορώ παρακαλώ να έχω μαζί μου κανόνα και διαβήτη»; «Μωρέ, και μοιρογνωμόνιο αν θέλετε» απάντησε εκείνος μη συνειδητοποιώντας τις παραμέτρους της κουβέντας που ξεστόμιζε. Ουδείς αγεωμέτρητος από εκείνη τη στιγμή στη Μονάδα!

Οι δίσκοι άρχιζαν να στρώνονται σε ευθείες παράλληλες που δεν θα τέμνονταν ούτε στο άπειρο. Ευθυγραμμίστηκε το στράγγισμα των ποτηριών. Ευθυγραμμίστηκαν τα φρούτα στο ψυγείο, τα φλιτζάνια στα ντουλάπια, τα πιάτα, οι πετσέτες, τα ζελέ, οι κρέμες, τα κομμάτια του χαλβά. Βρήκε κακό μπελά η υπεύθυνη κουζίνας. Βρήκαν όλοι τους κακό μπελά. Στο παρά τσακ τον πρόλαβαν που ήταν έτοιμος να ασπρίσει τα μαύρα πλήκτρα του πιάνου, για να είναι ομοιόμορφα. Στο παρά τσακ τον πρόλαβαν κι όταν πήγε να επισκευάσει την κουνιστή πολυθρόνα για να μην κουνιέται. «Μα πρέπει να κουνιέται», του είπαν. Δεν το δέχτηκε καλά, όμως αναγκάστηκε να το αποδεχτεί. Τον απείλησε και η Προϊσταμένη. «Δεν θα σου ξαναδώσω Βedadine, ακούς»; Έτσι του είπε και τελικώς συμμορφώθηκε.

Η αλήθεια είναι πως περνά καλά στη Νέα Θάλπη. Του αρέσει που υπάρχει καθαριότητα, απολύμανση, καθημερινή αλλαγή σεντονιών, οργάνωση. Του αρέσει που τηρείται κάποιο πρόγραμμα, που τρώνε στην ώρα τους, με μαχαιροπίρουνα ασορτί. Λιγάκι πιέζεται στις φέτες του ψωμιού που δεν βγαίνουν ολόισιες, μα τι τα θες τι τα γυρεύεις, αυτά είναι ουτοπίες και όνειρα απατηλά που ούτε στον Παράδεισο δεν μπορεί να τα ζήσει κανείς.

Του αρέσει που βρέθηκε με τόσους φίλους ξαφνικά. Τους αγαπά τους ανθρώπους ο Παρθένος, αλήθεια. Δεν είναι ότι προτιμά τα αντικείμενα, αλλά να, τα αντικείμενα είναι πειθήνια κι όπου τα βάλεις στέκονται ενώ οι άνθρωποι λαμβάνουν πρωτοβουλίες και εκεί χαλάει η δουλειά. Πάνε, έρχονται, τσαλακώνονται, πειράζουν και τα πράγματα. Τί πάει να πει θέλουν να παίξουν σκάκι; Να το παίξουν με τα πιόνια στη σειρά, είναι ανάγκη να τα ανακατεύουν; Κοίτα τώρα, στραβώσανε και το άλογο. Βάλτε το ρε παιδιά να κοιτάει μπροστά, δύσκολο είναι; Γι αυτό εκείνος παίζει σκάκι στο Tablet. Έτσι, δε διαταράσσεται η τάξη και του απομένει χρόνος και για τα υπόλοιπα. Ποια είναι τα υπόλοιπα; Ο έρωτας!

Ο Παρθένος ερωτεύτηκε. Πολύ. Eίναι σίγουρος. Το ξέρει. Με βεβαιότητα. Το ανέλυσε, πολύ. Έφτιαξε ένα excel, τα έβαλε όλα σε στήλες και γραμμές, από εδώ αυτά, από εκεί εκείνα, μέτρησε, έβγαλε σούμα και είναι πλέον πεπεισμένος. Έρωτας είναι αυτό που αισθάνεται, δεν είναι ίωση στομάχου ούτε κάτι γαστρεντερικό. Ήπιε και φάρμακο, έφαγε και κράκερ – αυτά τα σκέτα, τα ανάλατα - δε λέει να φύγει το σφίξιμο που νιώθει. Έρωτας, για την κυρία από το απέναντι δωμάτιο με τον ολοστρόγγυλο κότσο και τις καλοσιδερωμένες φούστες με τα ολόισια, ευθυγραμμισμένα πλισέ. Το εντόπισε, το ανέλυσε, μένει τώρα και να το διαχειριστεί και αυτό είναι που του πέφτει κομματάκι δύσκολο. Δεν είναι πως δεν είναι ταιριαστοί, κάθε άλλο. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν πέρασε μέρα που να μην την δει να τακτοποιεί σχολαστικά το κομοδίνο της. Α, ναι, δεν το είπαμε αυτό… Πάνε τέσσερα χρόνια που κρατάει η ιστορία. Το έχει αναλύσει, είπαμε, πολύ, όμως ζύγωσε κι η ώρα που θα χρειαστεί να το ζήσει και εδώ σε θέλω κάβουρα (όχι, δεν τα λέω του Καρκίνου, του Παρθένου τα λέω…).

Του Παρθένου, κάλιο να του έλεγα να αναλάβει την καθημερινή καθαριότητα της μονάδας και για τις 365 μέρες του χρόνου, παρά που τον βάζω να ξεσκονίσει την ψυχή του, μπας και δει που θα ακουμπήσει τον έρωτα. Αποσυντονίστηκε. Η έμφυτη οξύνοια, ο προγραμματισμός και η πρωτοφανής προσοχή του σε κάθε λεπτομέρεια δεν φαίνεται να τον βοηθούν. Αντιθέτως τον δυσκολεύουν. Βγαίνει ανάστατος στην αυλή, με τη μεζούρα ανά χείρας. Μετρά τη διάμετρο του σιντριβανιού, το μήκος της περίφραξης, τα βήματα που του είπε να κάνει ο γιατρός, προκειμένου να λειτουργήσει η καρδιά του καλά. Μετρά και το χρόνο που αντέχει μακριά της κι επειδή δεν τον βρίσκει αρκετό, μπαίνει μέσα ξανά, δυναμικά. Το πήρε απόφαση! Θα πάει στο δωμάτιό της να την βρει, να της μιλήσει και απλώς και μόνο για να μην εκτεθεί, θα της ζητήσει ένα Swiffer ή λίγο μπλε, καθαριστικό οινόπνευμα.

 

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Comments (2)

  • Ναταλία Κολλάρου Reply

    Ως Παρθένος απορώ και εξισταμαι!! χαχαχα τίποτε από ολα αυτά δεν με εκφράζει! Δεν πειράζει όμως γιατι για χιούμορ γράφτηκαν….. Αν μετά απο χρόνια σας επισκεφθώ, ως ηλικιωμένη, διότι τώρα ειμαι μόλις 48 χρονών κοπελούδα ακόμα η έρμη, να ξέρετε πως πως το πιο πιθανόν θα ειναι να τρέχουν αλλοι αππο πίσω μου να μαζεύουν διότι ουδεμία σχέση έχω με τάξη και νοικουροσύνη! Για να σας διαφωτίσω όμως και για άλλες πτυχές της Παρθένου θα ήθελα να ξέρω αν επτιρέπεται να ειναι κάποιος απολυτα χορτοφάγος στην Θάλπη και να έχει και το μικρό του ζωάκι μαζί, γιατί βλέπετε πως μπορεί μανιακή της καθαριότητας και της τάξης να μην ειμαι αλλά η εμμονή μου για υγιεινή διατροφή χτυπάει κόκκινο, δεν έχω καμιά ορεξη να τρώω πλάσματα που πριν λίγο ζούσαν κι είχαν οικογένεια και δικά τους παιδάκια αλλά και η λατρεια μου για τα ζώα είναι 100% χαρακτηριστικό των Παρθένων! Τέλος ως γνήσια Παρθένος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το όμορφο καθαρό περιβάλλον αλλά κυρίως για το χιούμορ με το οποιο αντιμετωπίζεται ως φαινεται καταστάσεις που μπορει να φέρουν οικείοους και γνωστούς των τροφίμων σας σε κατάσταση παράκρουσης!! Πολύ θα ήθελα να μιλήσω για εσάς στον αδελφό μου ώστε ίσως χρειαστεί την βοήθειά σας η μητέρα μου που πάσχει απο γεροντική άννοια αλλά όχι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και ειναι τώρα στα 84. Να ειστε καλά. Οτι διάβασα μου άρεσε πολύ.

    02/03/2019 at 01:02
  • Sophia Reply

    Δεν εχω λογια. Το μονο που εχω να πω για τους παρθένους ειναι οτι ειναι αυθεντικοί …

    30/08/2020 at 20:34

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.