Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: 21 Μαρτίου

Ανοίξαμε τη βιβλιοθήκη μας και την ψάξαμε. Ανθολογία Νεοελληνικής Ποίησης, αυτήν θα διαβάζαμε. Ήταν η Ημέρα της εξάλλου. Της ποίησης. Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια, υπάρχει και ημέρα που δεν είναι δικιά της;

Σκαρίμπα, Ελύτη, Βάρναλη. Όλους τους θυμηθήκαμε. Παλαμά, Σεφέρη, Ουράνη. Κάποιους ποιητές λιγότερο γνωστούς που όμως μας άρεσαν.

Ξεφυλλίσαμε.

Συλλαβίσαμε.

Ακούσαμε.

Στίχους που λέγανε για Άνοιξη και λέξεις που μιλούσαν για την κάθε εποχή. Για την κάθε ηλικία. Είναι συγκινητικό το πως η ποίηση χρωμάτισε τις φωνές και έδωσε ρυθμό σε άηχες εικόνες. Διαβάζαμε όχι όπως μιλάμε, μα όπως της έπρεπε. Της ποίησης.

Της ποίησης το χρωστάμε αυτό το όμορφό μας μεσημέρι. Τέσσερις γυναίκες γύρω από ένα ηλιόλουστο τραπέζι. Η καθεμιά με τη δική της οπτική. Η καθεμιά με τη δική της ερμηνεία, στα ίδια γραμμένα. Η καθεμιά με άλλα γραμμένα. Η καθεμιά με άλλη ζωή, μπροστά ή πίσω. Ποίηση αυτονόητη, παντού…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK