Κάνοντας σκι στο σαλόνι

Κάνοντας σκι στο σαλόνι

Κάνοντας σκι στο σαλόνι

Αυτή τη φορά, το μάθημα της κινησιοθεραπείας μας, αποδείχτηκε κινητικό όσο ποτέ, αφού κατάφερε να μας φτάσει ως τα ψηλά χιονισμένα βουνά. Ως τα όρη της Σκανδιναβίας!

Πώς;

Με ένα μπαστούνι Nordic Walking και με συντροφιά τον Ανδρέα Ίντρα, τον άνθρωπο πίσω από το SPORTS 4 ALL PROJECT που ξέρει καλά να κάνει sports 4 all: για όλους και με όλους. Ακόμα και με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κίνηση.

Το μάθημα ξεκίνησε με ασκήσεις αναπνοής. Το σημαντικότερο, γιατί ποιος είπε πως αναπνέουμε σωστά; Άσε που η λάθος ανάσα εξηγεί πολλά προβλήματα υγείας και πολλές καθημερινές μας δυσχέρειες.

Στη συνέχεια μάθαμε την ιστορία αυτών των μπαστουνιών που ξεκίνησαν την πορεία τους από την Φινλανδία, ως εναλλακτικό τρόπο για να κάνει κανείς την άσκηση του σκι, ακόμα και δίχως χιόνι. Ακόμα και πλάι στη θάλασσα ή μέσα στο σαλόνι μιας Μονάδας που φιλοξενεί ηλικιωμένους.

Έπειτα κρατηθήκαμε από το Nordic Walking Mπαστούνι! Ο καθένας από το δικό του και όλοι μας με ύφος αρχιεπισκόπου, τουλάχιστον…

Τί; Γίνεται αθλητισμός, στο καθιστό και με ύφος; Φυσικά.

Γυμνάσαμε τα δάχτυλα, τα χέρια, τους ώμους, την πλάτη, τη μέση. Ξυπνήσαμε τον αυχένα μας. Ξεμουδιάσαμε το κορμί μας. Ξεκουνήσαμε το μυαλό μας. Κάναμε μια ποικιλία από ασκήσεις που βασίστηκαν επάνω ή γύρω από το NW μπαστούνι και μας βοήθησαν να ανανεωθούμε, να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και να ανυπομονούμε για το επόμενο μάθημα κινησιοθεραπείας, που όμως θα κάνουμε χωρίς αυτόν τον τόσο υπομονετικό και ήρεμο coach.

Ανδρέα Ίντρα, σε ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε ξανά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK