Μάρτης

Ήρθε ο Μάρτης

Ο Μάρτης δεν είναι ένας μήνας, απλώς, ούτε ένας μήνας απλός. Ο Μάρτης είναι κόσμημα και μάλιστα ακριβό. Ας φτιάχνεται από κλωστές φθηνές. Είναι αυτός που κουβαλά στις πλάτες του την πιο πολύτιμη εποχή. Την Άνοιξη. Δεν είναι και λίγο. Δεν είναι κι εύκολο. Ας σκεφτεί κανείς το πόσα πολλά κουβαλά και η ίδια η Άνοιξη!

Εμείς στη Νέα Θάλπη τον τιμήσαμε τον Μάρτη, με το που κόπιασε. Με το που μας χτύπησε με τις αχτίνες του τα παράθυρα. Του αφιερώσαμε ένα ολόκληρο απόγευμα. Διαβάσαμε με προσοχή τις παροιμίες του και πλέξαμε με υπομονή το βραχιόλι του. Τα βραχιόλια του, για να μιλάμε σωστά. Δεκάδες βραχιόλια, για όλους. Η παρέα μας είναι μεγάλη και μας πήρε χρόνο αρκετό. Τώρα νιώθουμε πραγματικά προστατευμένοι. Κι από τον ήλιο τον καυτό, τον επικίνδυνο, αλλά κι από κάθε κακό. Δεν είναι μόνο οι κλωστές που αγκαλιάζουν τους καρπούς μας, είναι και η αίσθηση πως αυτό το κόκκινο κι αυτό το άσπρο, πλεγμένα με τον ίδιο τρόπο και την ίδια χαρά στα χέρια όλων, μας ενώνει αυτομάτως στην πιο πλουμιστή, αισιόδοξη παρέα. Αισιόδοξη εξάλλου, είναι και η τελευταία παροιμία που διαβάσαμε: Από Μάρτη, καλοκαίρι…

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK