Ένα κολλέγιο στο σαλόνι μας.

Ένα κολλέγιο στο σαλόνι μας.

Φοιτητές από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Mediterranean College έκαναν την Κλινική τους Άσκηση στη Νέα Θάλπη, χαρίζοντάς μας μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Αργυρώ

Η Κλειώ

Η Λάουρα

Η Μαίρη

Η Ίρις

Ο Νίκος

Έξι υπέροχα παιδιά που έζησαν μαζί μας μια ολόκληρη εβδομάδα, με βασικό στόχο τους την παρατήρηση της δικής μας καθημερινότητας, μέσα από το πρίσμα του λόγου. Πως ζούμε, πως τρώμε, πως περνάμε το χρόνο μας στις δραστηριότητες των σαλονιών, πως συνδιαλεγόμαστε, πως μεταφερόμαστε από τον έναν χώρο στον άλλο, πως εκφραζόμαστε, πως μιλάμε. Πως δεν μιλάμε. Εν αρχή ην ο λόγος και τα παιδιά αυτά έχουν το λόγο ως αρχή τους. Έχουν το λόγο ως σπουδή τους. Έχουν το λόγο ως βασική τους μέριμνα.

Ό,τι κάνουμε κάθε μέρα, το κάναμε μαζί τους και στ’ αλήθεια μας βοήθησαν πολύ. Η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει πως τα πολλά χέρια είναι ευλογία, όμως η βοήθεια στην οποία αναφέρομαι, ξεπερνά την πρακτικότητα και εισβάλει ορμητικά σε πιο εσωτερικά μονοπάτια. Γέμισε η καρδιά μας. Γέμισε ο χώρος. Ξέραμε πως κάθε μέρα θα υπάρχουν νιάτα στην παρέα μας και θα ξανανιώσει η ψυχή μας. Τους περιμέναμε πως και πως.

Ένα κολλέγιο στο σαλόνι μας.

Το τυπικό κομμάτι πήγε εξαιρετικά. Τα παιδιά έκαναν παρατηρήσεις και επισημάνσεις, τις οποίες θα αξιολογήσουν στη συνέχεια με τους αρμόδιους καθηγητές τους. Πέραν του τυπικού όμως, παρατήρησαν και με γνώμονα την ψυχή τους, τη ζωή χρόνια μετά από αυτό που είναι σήμερα. Χρόνια μετά τη δύναμη και τη ρώμη των 20 ετών.

Ο αποχαιρετισμός μας συγκίνησε όλους. Ανταλλάξαμε ευχές και υποσχέσεις για «ξανά» και για να φανούμε απολύτως συμβατοί με τον κλάδο των παιδιών, τους ζητήσαμε με ελάχιστες λέξεις να εκφράσουν αυτό που ένιωσαν, ζώντας κοντά μας μία εβδομάδα.

  1. Σαν σε σπίτι, τόσο ζεστά
  2. Ανθρωπιά
  3. Ειλικρίνεια
  4. Χαρά
  5. Αγάπη
  6. Διασκέδαση

Δεν μπορεί να μην το βλέπετε και εσείς στις φωτογραφίες. Είμαστε διασκεδαστικοί!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK