Διαγωνισμός Εικονογράφησης (ΣΚΙΤΣΟ – ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ)

Διαγωνισμός Εικονογράφησης

Διαγωνισμός Εικονογράφησης (ΣΚΙΤΣΟ – ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ) με θέμα «Μεγαλώνοντας πίσω απ’ το τιμόνι – Οδική Ασφάλεια και 3η Ηλικία».

Η  «Νέα Θάλπη – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» σε συνεργασία με το «Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ» και την υποστήριξη του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνουν το Διαγωνισμό Εικονογράφησης (Σκίτσο-Γελοιογραφία).

Οδηγώντας στην 3η  Ηλικία δεν σημαίνει απαραιτήτως πως ο οδηγός έχει γεράσει και αν έχει, δεν σημαίνει απαραιτήτως πως δεν είναι ικανός. Είναι το θέμα τόσο ειδικό κι ο δρόμος της 3ης Ηλικίας τόσο στενός, που δε θα μπορούσε να χωρέσει γενικεύσεις.

Δε ζουν, δεν ωριμάζουν, δε γερνούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Πώς θα μπορούσαν λοιπόν, ίδια να οδηγούν;

Οδηγώντας στην 3η Ηλικία κάποιοι βάζουν την ωριμότητα να βαστά το τιμόνι και τη συγκράτηση στο πλαϊνό κάθισμα για να τους συμβουλεύει. Παγκόσμιες έρευνες καταδεικνύουν πως όσο η αίσθηση παντοδυναμίας των νιάτων υποχωρεί, αρκετοί οδηγοί τείνουν να μειώνουν την ταχύτητα, να διανύουν μικρότερες αποστάσεις, να αποφεύγουν τη νυχτερινή οδήγηση και κυρίως, να μην οδηγούν πιωμένοι ή μιλώντας στο κινητό τους τηλέφωνο. Όσο ο χρόνος καθιστά τους εαυτούς τους πιο ευάλωτους, τόσο εκείνοι γίνονται πιο αυστηροί με τους εαυτούς τους.

Μια συστολή τους συνοδεύει, παράλληλα με την αντικειμενική ίσως έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών, τη μείωση των αντανακλαστικών, την εξασθένηση της όρασης, της ακοής ή και της γενικότερης υγείας.

Οδηγώντας στην 3η Ηλικία κάποιοι νιώθουν πως δεν είναι άτρωτοι πια, οπότε φροντίζουν να είναι συνετοί με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή που αποτελεί γι’ αυτούς πολλά παραπάνω από ένα όχημα: το μέσο που τους αποκλείει από τον κοινωνικό αποκλεισμό, οδηγώντας τους έξω απ’ το σπίτι. Στην ανεξαρτησία και την ευτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το Βlog μας.

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK