Αυλαία με τάρτες

Το 15 Days of Pastry μας (που κατέληξε να γίνει 15+10 Days…), έκλεισε με τον πιο γλυκό και επαγγελματικό τρόπο. Με τέσσερις πεντανόστιμες τάρτες δια χειρός ζαχαροπλάστη. Κανονικού ζαχαροπλάστη, όχι σαν εμάς…

Ο γλυκύτατος -και όχι μόνον λόγω ειδικότητας – ζαχαροπλάστης Δημοσθένης Ασημάκος, πήρε από το χέρι τρεις καλές του μαθήτριες και ήρθαν στο κατάμεστο σαλόνι μας, προκειμένου να μας παραδώσουν ένα μάθημα ζαχαροπλαστικής. Αλίμονο! Η παρέα της Νέας Θάλπης την εκτιμά πολύ αυτή την τέχνη…

Η ταλαντούχα ομάδα από το Τμήμα Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μας αποκάλυψε ένα σωρό μυστικά. Κάτι για τις φράουλες που στολίζουν τις τάρτες, κάτι για τις τρύπες στον πάτο της τάρτας, κάτι για τη σαντιγί, τον αέρα της και τον τρόπο που πρέπει να χτυπιέται… Εμείς δεν μπορούμε να σας τα αποκαλύψουμε όλα αυτά, για να μην τους χαλάσουμε και τη δουλειά, μπορούμε όμως να σας ομολογήσουμε ένα δικό μας μυστικό: η μία ώρα που χρειάστηκε για να κρυώσουν οι τάρτες και να σταθούν σωστά εντός ψυγείου, μας φάνηκε αιώνας. Δεν γινόταν να μπορούμε να τις φάμε αμέσως;

*Ο ζαχαροπλάστης Δημοσθένης Ασημάκος είναι ιδιοκτήτης του Crumble. Κατάστημα εκ των πραγμάτων γλυκό.

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK