Απονομή διαγωνισμού 2

Απονομή Διαγωνισμού Εικονογράφησης

Το τέλος ενός διαγωνισμού και η αρχή μιας σπουδαστικής χρονιάς.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ η επίσημη έναρξη των μαθημάτων και μαζί, η απονομή των Υποτροφιών στους νικητές του Διαγωνισμού Εικονογράφησης (Σκίτσο – Γελοιογραφία) με θέμα «Μεγαλώνοντας πίσω απ’ το τιμόνι – Οδική Ασφάλεια και 3η Ηλικία». Την απονομή έκανε ο Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, εκ μέρους της Νέας Θάλπης και των άλλων δυο διοργανωτών (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ), φανερώνοντας και το μεγάλο μυστικό της έμπνευσής του.

Πως προέκυψε η ιδέα;

«Πριν χρόνια, μια ηλικιωμένη κυρία έφτασε στη Νέα Θάλπη με το αυτοκίνητό της για να μείνει μαζί μας. Το πάρκαρε στο πίσω μέρος της αυλής και με αυτό έβγαινε βόλτα, έβλεπε τις φίλες της, ξέφευγε από τη ρουτίνα και επέστρεφε ξανά. Με αυτό ένιωθε αυτόνομη και ανεξάρτητη. Όταν η κατάσταση της υγείας της δεν της επέτρεπε πια να το χρησιμοποιεί, αναγκάστηκε να το αποχωριστεί με καημό ψυχής. Αυτή ακριβώς η στενοχώρια της ήταν που με ενέπνευσε για να ασχοληθώ με το θέμα της οδήγησης στην 3η Ηλικία και να το θέσω και στους νέους ανθρώπους», εξήγησε ο Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, ο οποίος προκειμένου να οργανώσει αυτόν το τόσο ιδιαίτερο διαγωνισμό, συνεργάστηκε με τους πιο αξιόλογους για το θέμα φορείς:

Οι όροι του διαγωνισμού ήταν συγκεκριμένοι και απολύτως εναρμονισμένοι με τη φιλοσοφία του. H 3η Ηλικία σαφώς έχει δικαίωμα στην οδήγηση, απλώς αυτή πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις για να είναι ασφαλής. Επιπλέον, η 3η Ηλικία δεν συνάδει απαραιτήτως με το κωμικό στερεότυπο ενός παππού που δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το τιμόνι, αφού υπάρχουν πολλά παραδείγματα παππούδων που οδηγούν ασφαλώς… ασφαλέστερα από αρκετούς νέους οδηγούς.

Οι νικητές του διαγωνισμού διακρίθηκαν κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (κατά 50%) και αξιολόγησης από τους καθηγητές του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ (κατά 50%).

1ο βραβείο: Ιακωβάκης Αλέξανδρος - υποτροφία αξίας 800€

2ο βραβείο: Δεμιρτζιάν Άννη - υποτροφία αξίας 500€

3ο βραβείο: Μαράτος Γιάννης - υποτροφία αξίας 300€

 

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Aπό αριστερά προς δεξιά

Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος: Νέα Θάλπη

Δεμιρτζιάν Άννυ: 2ο βραβείο

Ιακωβάκης Αλέξανδρος: 1ο βραβείο

Λαζαρίδης Δημήτρης: Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Τώνια Καμπανάρου: Νέα Θάλπη

Δημήτρης Καμπανάρος: Νέα Θάλπη (ομιλητής)

Ηλίας Ταμπακέας: Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ (καθιστός, καθηγητής των παιδιών)

 

Οι σπουδαστές του σπουδαστικού έτους που μόλις ξεκίνησε...

Aπό αριστερά προς δεξιά

 

Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος: Νέα Θάλπη

Δεμιρτζιάν Άννυ: 2ο βραβείο

Ιακωβάκης Αλέξανδρος: 1ο βραβείο

Τώνια Καμπανάρου: Νέα Θάλπη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *