Δραστηριότητες Νέα Θάλπη

“Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε”

Την Παρασκευή 23 του Φλεβάρη είχε λιακάδα κι από νωρίς το μεσημέρι, το μεγάλο μας τραπέζι ήταν λουσμένο στο φως. Εκεί γύρω του καθίσαμε.

Απλώσαμε επάνω προσχέδια και κηρομπογιές κι έπειτα ανατρέξαμε στη μνήμη, όχι στη γνώση μας, για να ανασύρουμε όσα αισθανόμαστε και όχι όσα γνωρίζουμε για Εκείνην. Έτσι Την Αγιογραφήσαμε ή τουλάχιστον, έτσι προσπαθήσαμε να το κάνουμε. Με χρώματα που τυπικά μπορεί να μην Της ταιριάζουν. Με άγνοια, αλλά με σεβασμό. Με τρόπους που μάλλον δεν εντάσσονται στους κανονισμούς που θεμελίωσαν την Αγιογραφία, αλλά με έναν τρόπο που απολύτως της ταιριάζει. Με την ευγνωμοσύνη των γυναικών που μες στα χρόνια πολλές φορές Την εμπιστεύτηκαν, γιατί ήξεραν πως σαν γυναίκα και σαν μάνα θα τις καταλάβει.

Ένας χαιρετισμός δικός τους προς Εκείνην ήταν αυτός και ήταν μάλλον η σωστή στιγμή για να τον αποδώσουν. Έξω έσβηνε σιγά-σιγά το φως, το απόγευμα έφευγε και οι καμπάνες χτυπούσαν, καλώντας τον κόσμο να ψάλει ή απλώς να ακούσει τους Α’ Χαιρετισμούς.

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Comment (1)

  • Κων. Α. Καντάνης Reply

    Μπράβο σας! Συγχαρητήρια!

    26/02/2018 at 22:05

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK