Αγγίζοντας τον ESCHER

Εμείς, μία Μονάδα που φροντίζει ηλικιωμένους των οποίων το μυαλό ορισμένες φορές σχεδιάζει με ένα ιδιαίτερο μέτρημα, ασχοληθήκαμε με τον Ολλανδό εικαστικό M.C. Escher, τον άνθρωπο που με έναν ιδιαίτερο, αλλά και καθ’ όλα μαθηματικό τρόπο, σχεδιάζει τις γραμμές, τα πολύεδρα, τους κύβους, τις κυψέλες, τα έντομα, την προοπτική, το αδύνατο, το άπειρο. Προσπαθήσαμε να τον τιμήσουμε με έναν δικό μας τρόπο, διότι νιώθουμε πως κατά κάποιον τρόπο, με το έργο του και εκείνος μας τιμά. Τιμά, έστω, κάποιους από εμάς. Όσους πάσχουν από άνοια, ίσως…

Όσοι πάσχουν από άνοια, συνηθίζουν να ρωτούν τα ίδια και τα ίδια, σαν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που εκείνος αγαπά. Όσοι πάσχουν από άνοια, μπερδεύουν πρόσωπα και καταστάσεις, όπως τα ψάρια μπερδεύονται με τα πουλιά και οι ιδιότυποι πήγασοι μπερδεύονται μεταξύ τους. Όσοι πάσχουν από άνοια δημιουργούν με το νου τους το αλλόκοτο, το αδύνατο και την ψευδαίσθηση, ακριβώς σαν τις απεικονίσεις του ετερόμορφου αυτού καλλιτέχνη που αν ζούσε, σε λίγες ημέρες, στις 17 Ιουνίου θα είχε γενέθλια.

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

(Σύρετε αριστερά- δεξιά τα βελάκια στις φωτογραφίες παρακάτω)


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To neathalpi.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με τη χρήση των cookies από εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.

OK