Ο ΓΕΡΟΣ - ΦΩΚΝΕΡ ΟΥΙΛΙΑΜ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΟΔΑΚΙΟ

6 Γέρικα Αγέραστα Βιβλία

Ο γέρος ως τίτλος, δεν αποτελεί κάτι νέο. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε… Προερχόμενος από το αρχαίο ουδέτερο ουσιαστικό «γέρας», είχε από τα βάθη των αιώνων συνδεθεί με τις έννοιες του δώρου, του βραβείου, του προνομίου, της τιμής. Ο γέρος ως τίτλος τιμής δείχνει να τα κατάφερε καλά μες στο χρόνο. Ο γέρος ως τίτλος βιβλίου;

Ο γέρος ως τίτλος βιβλίου, μοιάζει σαν να μεγαλώνει αυτομάτως την ιστορία ή όχι; Με έναν γέρο να στέκει στο εξώφυλλο, λέξη σεβάσμια και βαριά δεν προστίθενται χρόνια στις σελίδες; Δεν μεγαλώνει θαρρείς η διάρκεια; Από την άλλη, δεν είναι σαν ο συγγραφέας να προσπαθεί από την αρχή κιόλας, να σου μιλήσει για το τέλος; Να στο φέρει στο προσκήνιο;

Έξι σημαντικά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας επέλεξαν έναν «γέρο» για τίτλο τους και όσο εγώ αναζητώ τις απαντήσεις μου, αυτά μου δίνουν τις δικές τους. Απολαύστε τα.

Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ – ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ – ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Από τα πιο σημαντικά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Έργο κλασσικό. Αλληγορικό. Ένας γέρος ψαράς, ένας μεγάλος ξιφίας, μια μεγάλη μάχη για να ψαρευτεί, μια μακρά διαδρομή για την επιστροφή στο λιμάνι και μια μοναδική αποτύπωση της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση, μα και της ανάγκης για αξιοπρέπεια.

νθρώπου με τη φύση, μα και της ανάγκης για αξιοπρέπεια. Ο ΓΕΡΟΣ ΜΟΥ – ΤΙΕΡΥ ΖΟΝΚΕ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Ο ΓΕΡΟΣ ΜΟΥ – ΤΙΕΡΥ ΖΟΝΚΕ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Βιβλίο σκληρό, ωμό και κυνικό. Ακροβατεί ανάμεσα στην κοινωνική μελέτη και στη λογοτεχνία. Ένας καύσωνας που σκορπά το θάνατο κυρίως σε ηλικιωμένους, ένας πενηντάρης που προσέχει μια κόρη παραμορφωμένη από δυστύχημα και έναν πατέρα με Αλτσχάιμερ, ένας άστεγος που επιβιώνει ζητιανεύοντας και ληστεύοντας και η κακοτυχία, κοινός παρανομαστής και συνδετικός κρίκος όλων.

ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ – SEPULVEDA LUIS – ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERΑ

ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ SEPULVEDA LUIS – ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERΑ

Ιστορία οικολογική. Η παρθένα φύση του Αμαζονίου, οι ινδιάνοι, οι λευκοί, ο θάνατος των μικρών ενός αιλουροειδούς, η εκδίκηση του ζώου, η εκδίκηση του ανθρώπου, αλλά και ένας γέρος που δεν επιθυμεί να εκδικηθεί, αφού αγαπά τη ζούγκλα, όπως επίσης και το να διαβάζει ιστορίες αγάπης.

Ο ΓΕΡΟΣ - ΦΩΚΝΕΡ ΟΥΙΛΙΑΜ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΟΔΑΚΙΟ

Ο ΓΕΡΟΣ - ΦΩΚΝΕΡ ΟΥΙΛΙΑΜ  - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΟΔΑΚΙΟ

Νουβέλα με ένταση βιβλική. Μια πλημμύρα που φουσκώνει τα νερά και προκαλεί εκατοντάδες θανάτους, ένας κατάδικος που καλείται να γίνει διασώστης, μια έγκυος γυναίκα που πρέπει να διασωθεί, μια κοινή τους πλεύση, μια φυλακή και κυρίως, ένας μυθικός ποταμός, ο Μισσισιπής. Ο γέρος.

ΕΙΔΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ– ΝΤΑΝΙΕΛ ΤΣΑΒΑΡΙΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA

ΕΙΔΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ – ΝΤΑΝΙΕΛ ΤΣΑΒΑΡΙΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA

Μια αυτοβιογραφία. Ένα Road Book. Οι ψευδαισθήσεις, η κατάθλιψη, η απαισιοδοξία, η τυφλή πίστη, η δειλία, ο ηρωισμός, η ελπίδα, η καχυποψία, οι νευρώσεις, ο έρωτας, ο θάνατος, η ζωή και το παιχνίδι της, τα ταξίδια του συγγραφέα, το ταξίδι του συγγραφέα που σαν άλλη Οδύσσεια, θα τον φτάσει στην Ιθάκη του που όμως, ονομάζεται Κούβα.

συγγραφέα που αν άλλη Οδύσσεια, θα τον φτάσει στην Ιθάκη του που όμως ονομάζεται Κούβα. ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ – ΠΙΕΡ ΛΟΤΙ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΙΝΕΣ

ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ – ΠΙΕΡ ΛΟΤΙ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΙΝΕΣ

Νουβέλα νοσταλγίας. Μια ψυχογραφία. Ένας γέρος ναυτικός που ζει στη στεριά, το σπίτι του που βλέπει θάλασσα και του προσφέρει κάτι από την αύρα των παλιών ταξιδιών, χωρίς τη συγκίνηση και το ενδιαφέρον τους, όμως, και βέβαια, ο απολογισμός, η μοναξιά και το ξεθώριασμα. Των αναμνήσεων και της ίδιας της ζωής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.