21 Σεπτεμβρίου θυμηθήκαμε εκείνους που ξεχνούν

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 - Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, στη Νέα Θάλπη όχι απλώς δεν ξεχάσαμε όσους νοσούν ξεχνώντας, αλλά τους αφιερώσαμε όλη την ημέρα. Πολλούς από αυτούς, άλλωστε, τους έχουμε στην παρέα μας. Ζούμε μαζί.  Είναι δικοί μας άνθρωποι…

Ο Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, Ιδιοκτήτης της Νέας Θάλπης και άριστος γνώστης του αντικειμένου, πραγματοποίησε σχετική ομιλία, απευθυνόμενος  στους φιλοξενούμενους της Μονάδας, στους συγγενείς τους, στο προσωπικό, αλλά και στους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου που θέλησαν να ενημερωθούν. Όπως ειπώθηκε και στην ομιλία, πάνω από 140.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 40.000.000 σε παγκόσμιο επίπεδο έρχονται να αποδείξουν πως η Νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Με τρόπο απλό και κατανοητό μας εξήγησε λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες της σκληρής αυτής Νόσου που πλήττει τις νοητικές λειτουργίες, τη μνήμη, το λόγο, την κρίση και τελικά το σύνολο της προσωπικότητας του ασθενούς. Καθώς οι προβλέψεις των επιστημόνων μιλούν για δραματική αύξηση των ασθενών μέσα στα επόμενα χρόνια, η ενημέρωση ήταν άκρως σημαντική. Εξάλλου, αν πάσχει ένα μέλος της οικογένειας, πάσχει και η ίδια η οικογένεια που το φροντίζει, επωμιζόμενη δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο.

By Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *