Χριστούγεννα είναι…

«Χριστούγεννα» σημαίνει να ξυπνάς το πρωί της Παραμονής και να περιμένεις να σου πουν τα κάλαντα υπέροχες φωνές ή ακόμη και παράφωνες… δεν έχει και πολλή σημασία. Αρκεί να ακούσεις την μελωδία του τριγώνου για να αλλάξει η διάθεση σου… να στολιστεί και η ψυχή σου εκτός από το δέντρο στο σαλόνι.

«Χριστούγεννα» σημαίνει ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι.

Σημαίνει γιορτινό φαγητό γεμάτο γεύση.

Σημαίνει και γλυκά. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες!

Σημαίνει δώρα.

Χριστούγεννα είναι να κάθεσαι σε ένα τραπέζι μαζί με τους Αγαπημένους σου, να γελάς και να τραγουδάς.

Ή μάλλον, τα Χριστούγεννα είναι περισσότερο το αίσθημα της ζεστασιάς και της θαλπωρής που μας προσφέρουν όλα τα παραπάνω.

Ακόμη και σε δύσκολες περιόδους είτε προσωπικές είτε πανανθρώπινες, αναζητάμε αυτές τις ημέρες του χρόνου. Ίσως είναι μια ευκαιρία να ντύσουμε την καρδιά μας πιο γιορτινά. Να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και τις ανησυχίες και να έρθουμε πιο κοντά με το παιδί που υπάρχει κάπου εκεί στο βάθος. Εκείνο που περιμένει με ανυπομονησία τον Άγιο Βασίλη να του χαρίσει χαρά και ευτυχία μέσα από τα δώρα που θα του φέρει.

Χριστούγεννα είναι όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα…

Εμείς εδώ στη Νέα Θάλπη, αν και δεν έχουμε τις οικογένειες μας όσο κοντά θα θέλαμε και φέτος τα Χριστούγεννα, βρίσκουμε χώρο και σκοπό για την χαρά. Την τραγουδάμε, την γιορτάζουμε όλοι μαζί στην οικογένεια που έχουμε φτιάξει για όλους τους ανθρώπους που μένουν κάτω από την στέγη μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Αφήστε μας το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.